A

Järkevä - kestävän kehityksen palkinto

Resurssiviisaustavoitteet saavutetaan yhdessä! Järkevä-palkinnon tarkoituksena on nostaa esiin Järvenpäässä tapahtuvaa kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Palkinto jaetaan vuosittain, ja se myönnetään yhden tai useamman resurssiviisaustavoitteen tai laajemmin kestävän kehityksen edistämisestä. Järkevä-palkinnon myöntämisessä pidetään lisäksi etuna sitä, että

  • toiminta on esimerkillistä, muut voivat seurata esimerkkiä tai muutoin osallistua toimintaan
  • toiminnassa ovat mukana ainakin jollain tavoin kaikki palkittavaan yhteisöön kuuluvat
  • toiminta on pitkäkestoista ja jatkuu myös tulevaisuudessa
  • toiminnalla on laaja vaikuttavuus

Palkinnon saajana voi olla yksittäishenkilö, ryhmä, yhdistys tai järvenpääläinen yritys. Saajia voi olla useita, mikäli he ovat toteuttaneet yhdessä palkittavan teon tai toiminnan. Palkinnoksi luovutetaan Järkevä-kunniakirja. Järkevä-palkinnon myöntämisestä päättää kaupunkikehityslautakunta.

Katso Järkevä-palkinnon vuosien varrella voittaneet tahot täältä.

Pikku-Järkevä

Pikku-Järkevä -palkinto lanseerattiin vuonna 2018. Se on kestävän kehityksen palkinto, joka on kohdistettu nimenomaan lapsille tai lapsiryhmille. Pikku-Järkevällä halutaan huomioida omatoimisia arkipäivän tekoja. Ensimmäinen Pikku-Järkevä myönnettiin pienelle 3-vuotiaalle pojallle, joka omatoimisesti oli halunnut siivota lähikoulun pihaa perjantai-illanvitettäjien jäljiltä. Palkinnon myöntää kaupunkikehityksen ympäristötiimi.

Vuoden 2018 palkinto Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliikkeelle

Hyvä Kasvaa Järvenpäässä -asukasliike on tehnyt esimerkillistä työtä yhteisöllisyyden ja kestävän kehityksen hyväksi Järvenpäässä.

Vuosittain jaettava tunnustus on järjestyksessään kuudestoista.