A

Internet ja tietokoneet

Kirjastossa voit käyttää internetiä tai kirjautua omalla tietokoneellasi langattomaan verkkoon. Henkilökunta opastaa laitteiden käytössä kirjaston palveluaikoina.

Nettikoneet

Nettikoneista osa on varattavia, osa jonotuskoneita. Työaseman voit varata:

  • internetissä ajanvarausohjelman kautta
  • kirjastosta virkailijalta
  • puhelimitse numerosta (09) 2719 2536.

Työasemien varaamiseen ja koneille kirjautumiseen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin (salasana). Pin-koodi on sama, jota käytät uusiessasi lainoja verkkokirjastossa.

Jos käytössäsi ei vielä ole pin-koodia tai kirjastokorttia, saat molemmat virkailijalta esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Kirjastokortteja tehdään kirjaston palveluaikoina. Pin-koodin voit saada myös itsepalveluaikana. Pin-koodia ei anneta puhelimitse eikä sähköpostitse.

Satunnaiset internetin käyttäjät voivat saada vierailijatunnuksen. Vierailijan on todistettava henkilöllisyytensä.

Työasemien käyttöajat ja ikärajat

Työasemien käyttöaika on 1-3 tuntia/päivä, koneesta riippuen. Käyttöajat ja varaustilanteet näet ajanvarausohjelmasta.

Voit kirjautua koneelle 10 minuuttia ennen varaukseksi alkua, jos varaamasi kone on vapaa. Varaamasi aika peruuntuu 10 minuutin kuluttua, mikäli et saavu paikalle.

Voit varata kaksi aikaa / päivä. Varauksia voi tehdä kuukaudeksi eteenpäin.

Aikuisten osaston ja musiikkiosaston nettikoneet ovat tarkoitettu 15 vuotta täyttäneille asiakkaille. Lastenosaston koneita voivat käyttää vain alle 15-vuotiaat asiakkaat.

Tulostus

Kaikilta aikuisten ja musiikkiosaston nettikoneilta voi tulostaa mustavalko- ja värikopioita. Tulosteet ohjautuvat kopiokoneelle ja ne maksetaan kopiokorteilla. Kopiokortteja voi ostaa palvelupisteestä kirjaston palveluaikoina. 

Lastenosaston koneilta ei voi tulostaa. Jos tarvitse tulosteita, kysy apua lastenosaston henkilökunnalta - autamme mielellämme!

Langaton verkko

Kirjastossa on käytössä myös avoin langaton verkko (wlan), joka näkyy verkkoluettelossa nimellä Vieras186. Kirjautumiseen ei tarvita käyttäjätunnusta tai salasanaa. Lue ohjeet langattoman verkon käyttöön.

Skanneri

Asiakkailla on mahdollisuus käyttää skanneria musiikkiosaston ikkunapöydällä sijaitsevalla työasemalla. Skannerilla voit muuntaa digitaaliseen muotoon A4-kokoisia tai sitä pienempiä kuvia ja asiakirjoja. Skannerin käyttö on maksutonta.