A

Harjulan kampus

Uuden oppimisympäristön mukainen Harjulan kampus rakennetaan puretun Harjulan koulun paikalle Verkkotielle. Vanhan koulun tilalle rakennetaan uudisrakennus ja vanhempi B-siipi peruskorjataan vanhaa rakennuskulttuuria kunnioittaen. Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Harjulan kampuksen investointihankkeen 10.6.2019.

Tulevaan kampukseen sijoittuu alakoulu sekä päiväkoti. Tilat on suunniteltu noin 450 koululaiselle ja 150 esikoulu- ja päiväkoti-ikäiselle lapselle. Yhteisöllisyys korostuu uudessa kampuksessa nykyaikaisissa monimuunneltavissa oppimisympäristöissä.

Rakentamisessa hyödynnetään muuntojoustavuutta, joka yhdistää eri toimijoiden tilan käytön tehokkaasti saman katon alle. Tämä mahdollistaa myös rakennuksen iltakäytön. Koulun ja päiväkodin lisäksi rakennuksen tulevia käyttäjiä ovat muun muassa liikuntapalvelut, Järvenpään Opisto sekä kansalaistoiminta.

Rakennuksen lämmitysmuotona on energiatehokas maalämpö.

Rakennustyöt alkavat syksyllä 2020 ja uuden kampuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 maaliskuussa. Lapset ja henkilökunta pääsevät uusiin tiloihin elokuussa 2022.

Harjulan kampus

Harjulan tuleva kampus, eteläsivu

Alustava luonnoskuva: Innovarch Oy