A

Haitallinen pelaaminen - tunnista ja hae apua!

Tietoa pelihaitoista

Tietoa pelaamisesta ja pelihaitoista

Seuraavilta sivustoilta löytyy tietoa raha- ja digipelaamisesta sekä nettiriippuvuudesta. 

  
Ehyt ry - Tietoa raha- ja digipelaamisesta ja pelihaitoista
 
THL:n rahapelisivut - Tietoa ja materiaaleja rahapelaamisesta
 
Päihdelinkki - tietoa pelaamisesta
 
Päihdelinkki - tietoa nettiriippuvuudesta
 
Liikaa pelissä - opas pelaajille
 
Suhteet pelissä - opas läheisille
 
 
Työkaluja pelihaittojen arvioimiseksi ja tunnistamiseksi:
 
 
   

Apua pelihaittoihin

Apua pelihaittoihin

Haittaako pelaaminen elämääsi? Tässä linkkejä palveluihin, joihin voit hakeutua ilman lähetettä.

 
Peluurin auttava puhelin p. 0800 100 101 palvelee arkisin klo 12–18. Auttavan puhelimen kautta voit kysyä peliongelmasta, pelaamisen rajoittamisesta tai lopettamisesta, tuki- ja hoitovaihtoehdoista tai mistä tahansa peliongelmaan liittyvästä
 
Pelirajat'on tarjoaa ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea valtakunnallisesti - myös Järvenpäässä ja lähikunnissa.
 
Tiltti tarjoaa tietoa ja tukea pelaamisen hallintaan, eriasteisten peliongelmien selvittelyyn ja peliriippuvuuteen pelaajille ja läheisille.
 
Peliklinikka palvelee pelaajia, heidän läheisiään ja heitä työssään kohtaavia ammattilaisia.

Kaupungin palvelut

Kaupungin palvelut pelihaittoja kokeville

Pelihaittoja kokevan on mahdollista saada tukea, ohjausta ja hoitoa kaupungin palveluissa.

 
Vastaanotolla arvioidaan peliriippuvuuden vakavuus, sovitaan yhdessä tavoitteista sekä siitä, millä keinoilla ne pyritään saavuttamaan. 
Tiedustelut ja ajanvaraus p. 040 3152345
 
Ota yhteyttä ja varaa aika kun tarvitset apua tai neuvoja arjessa selviytymisen haasteissa. Aikuissosiaalityön työntekijät ohjaavat myös taloudenhallinnassa ja toimeentulon ongelmissa.
 
Tuusulan, Keravan ja Järvenpään yhteisessä talous- ja velkaneuvonnassa annetaan tietoja ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta ja avustetaan taloudenpidon suunnittelussa. Vinkkejä ja apua talous- ja velka-asioissa saat myös Takuusäätiöltä.

Ajankohtaista pelaamisesta ja pelihaitoista

 
Pelirajat'on vertaistukiryhmä
Syyskuussa 2018 käynnistynyt Järvenpään Pelirajat'on vertaistukiryhmä on täyttynyt. Ilmoittaudu jonoon tai seuraavaan ryhmään verkkolomakkeella. Lisätietoa muista Pelirajat'on vertaistukiryhmistä tämän linkin takaa.
 
Pelihaittojen asiantuntijaryhmä
Järvenpäässä toimii Pelihaittojen asiantuntijaryhmä ammattilaisten tukena. Ryhmän tehtävänä on lisätä tietoisuutta pelihaitoista, järjestää työntekijöille koulutusta ja edistää pelihaittoja kokevien sujuvia toipumispolkuja. Ammattilaiset voivat saada ryhmästä neuvoja pelihaittojen kohtaamiseen tai pyytää koulutusta työyhteisölleen. Asiantuntijaryhmän yhteyshenkilöinä toimivat erityisasiantuntija Reetta Nick, p. 040 315 1772 ja psykiatrinen sairaanhoitaja Matleena Tarvainen, p. 040 315 2345.