A

FAQ - Usein kysytyt kysymykset kesäsetelistä

1. Mitä hyötyä tuen ennakkoon varaamisesta on työnantajalle? Saanko tuen varmasti?

Järvenpään kaupunki on lupautunut maksamaan jokaisesta peruskoulunsa päättävästä järvenpääläisestä ysiluokkalaisesta kesäsetelin. Ysiluokkalaisten kohdalla kesäsetelin saaminen on siis varmaa, haitpa sitä ennakkoon tai vasta työsuhteen jälkeen, kunhan muut setelin hakuehdot täyttyvät esim. työaika, työnkesto jne.

Muiden 15 – 18 -vuotiaiden nuorten kohdalla on olemassa tietynsuuruinen budjetti, jonka puitteissa kesäseteleitä myönnetään niin kauan kuin rahaa on. Tässä tapauksessa, kun varaat ennakkoon ja saat myönteisen päätöksen, varmistat itsellesi nuoren palkkaamisesta kesäsetelin, kunhan muut hakuehdot esim. työaika, työnkesto jne. toteutuvat työsuhteen aikana.

2. Voiko tukea saada, jos nuori on töissä vain toukokuussa? - Kesäseteliä ei voi saada, jos nuori on töissä vain toukokuun aikana.

3. Mitä teen, jos työsopimus on hävinnyt tai sitä ei ole tehty? - Kopio työsopimuksesta vaaditaan liitteenä kesäsetelitilityslomakkeeseen, joten muista tehdä työsopimus nuoren kanssa ja säilytä asiakirja huolella. Jos työsopimus on hävinnyt, ota yhteyttä suoraan: Agnieszka Mozejko-Vuollet, puh. 040 315 3980, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

4. Mitä teen, jos valittu nuori ei tulekaan töihin, josta olen ennakkoon varannut tuen? Voinko palkata tilalle toisen nuoren? - Kyllä voit palkata toisen nuoren, kunhan hän täyttää kesäsetelin hakuehdot. Ilmoita meille muutoksista mahdollisimman pian, viimeistään silloin, kun haet toteutuneet työsuhteen jälkeen tilityslomakkeella ennakkoon varattua kesäseteliä. Muista tehdä myös uudelle nuorelle työsopimus!

5. Voinko varata kesäseteliä, jos palkattavien nuorten nimet eivät ole vielä tiedossa? – Kesäseteliä ei valitettavasti voi varata ennakkoon, mikäli työllistettävät nuoret eivät ole tiedossa.

6. Mitä teen, jos sähköinen lomake ei toimikaan? – Ole yhteydessä suoraan: Agnieszka Mozejko-Vuollet, puh. 040 315 3980, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

7. Mitä jos nuorella on epäsäännöllinen työaika esim. keikkatyö? Voinko hakea kesäseteliä? – Kyllä voit hakea hakuehtojen puitteissa. Nämä ehdot kannattaa katsoa kesäsetelin haku ohjeistuksesta.

8. Yritykseni sijaitsee Järvenpään ulkopuolella, voinko palkata jäkeläisen nuoren ja hakea kesäseteliä? –Kyllä voit, työpaikan sijaitsemisella ei ole väliä kunhan se on Suomessa. Nuoren täytyy kuitenkin aina olla 15-18 –vuotias järvenpääläinen.

9. Paljonko minun täytyy maksaa nuorelle palkkaa? Mistä tiedän, millaista työaikaa voin nuorella teetättää? – Palkkaamiseen, työaikaan tai muihin työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä voit lähestyä omaa työnantaja liittoasi. Mikäli työllistät kotitaloutena, kannattaa selvittää asiaa esimerkiksi vero.fi ja työsuojelu.fi sivustoilla. Yrittäjille alaikäisen palkkaamisen työsuojelusivuston lisäksi on oiva opas yrittäjän abc

10. Voiko nuori olla viikonloppuna töissä? Otetaanko viikonlopputunnit huomioon kesäsetelin summaa laskettaessa? – Viikonlopputunnit otetaan huomioon kesäsetelin summaa laskettaessa. Tarkista kuitenkin, onko viikonlopputyön teetättäminen nuorella sallittua. Katso yllä oleva kysymys ja vastaus.

11. Voinko toimittaa hakemukseni perinteisesti kirjeitse? – Käsittelyn nopeuttamiseksi suosittelemme aina sähköistä asiointia. Mikäli jostain syystä poikkeustilanteessa et pääse asioimaan sähköisesti, niin ota yhteyttä Agnieszkaan Mozejko-Vuollet, puh. 040 315 3980, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi