A

Järvenpään demokratiahanke on osa Kansanvallan peruskorjausta

Toimi politiikan näyttämöllä

Demokratiakasvatusta päätöksentekoon eläytymällä

Järvenpään kaupunki on yksi kaupunki Suomen itsenäisyyden ajan juhlarahaston Sitran rahoittamassa kokonaisuudessa, jossa rohkein kokeilun edistetään demokratiaa ja osallisuutta. Kokeilu kestää maaliskuun 2021 loppuun. kuva_kädet_d-kirjain

Sivullisesta osalliseksi

Järvenpään demokratiahankkeessa eläydytään kuntapäättäjän roolin ja luodaan maahanmuuttajataustaisten kaupunkilaisten kanssa uusia toimintatapoja vaikuttamiseen.

Tule infotilaisuuteen kuulemaan ja keskustelemaan lisää! Infot ovat 11.3. (tulkkaus englanniksi) ja 25.3. klo 17, (tulkkaus tigrinjaksi ja dariksi). Infotilaisuus on osoitteessa Myllytien toimintakeskus, Myllytie 11, 04410 Järvenpää. 

Keväällä pidetään päätösasiasta iltakoulu 8.4. klo 17. ja valtuustosimulaatioksi kutsuttu kokousharjoitus on 21.4. klo 17. Voit ilmoittautua mukaan pilvi.kallio-merilainen(at)jarvenpaa.fi

Kutsu tulla mukaan seitsemällä eri kielellä!

Kutsu maahanmuuttajalle selkokieli suomeksi

An invite for an immigrant plain language ENGLISH translation 14.2.2020 (englannin kielellä)

Arabia_kutsu selkokieli (arabian kielellä)

dari_Kutsu selkokieli (darin kielellä)

Tigrinja_Kutsu selkokieli (tigrinjan kielellä)

Somali_Kutsu selkokieli (somalian kielellä)

Kutsu Jarvenpaa demokratiaprojektiin - Rus Trans (venäjän kielellä)

Kutsu Jarvenpaa demokratiaprojektiin - Est Trans (viron kielellä)

Meillä on tarve edistää kaksisuuntaista kotoutumista ja tukea heikommassa asemassa olevan osallistumista. Hanke kehittää myös edustuksellista demokratiaa.

Hankkeen tarkoituksena on tuottaa kokemus vaikuttamisesta neuvotellen, ehdottaen ja äänestäen asiasta, joka Järvenpäässä on ajankohtaista. Tarjoamme osallistujille politiikan näyttämön, jossa he voivat harjoitella valtuuston kokousta. Ytimessä on kaivautua päätöksentekoon eläytyen ja rooliakin ottaen. Niin sanotussa valtuustosimulaatiossa pelataan Järvenpäässä vaikuttavia puolueita ja pyritään nojaamaan päätös arvoihin ja perusteluihin. Paikalliset puolueet ja liikkeet kutsutaan kokeiluun ohjaamaan ryhmän toimintaa.

Tärkeä tavoite on lisätä ihmisten kykyä vaikuttaa demokraattisin keinoin. Hankkeeseen osallistuvien kohderyhmässä voi olla ihmisiä, joiden luottamus hallintoon on heikko, olematon tai kielteinen; lähtömaan poliittista päätöksentekoa ei välttämättä voi kuvata demokraattiseksi. Erityisesti silloin osalliseksi kasvaminen edellyttää kokemusta ilmaisun vapaudesta, kuulluksi tulemisesta ja luottamuksesta.

Ensisijaisena kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat yhteistoiminnassa kotoisten puolueiden ja liikkeiden kanssa. Kotoutumistoiminnasta Järvenpäässä vastaa maahanmuuttajatoimisto Verso, jolla on vankka Tukea ja tekoja -verkosto kumppanina. Ensimmäinen valtuustosimulaatio pidetään 21.4.2020 ja sitä voi seurata kuten Järvenpään valtuustoa muutenkin Twitterissä, live-verkkolähetyksenä ja valtuustosalissa.

Kutsu Järvenpään demokratiaprojektiin (suomen kielellä)


Lisätietoja Osallisuuden erityisasiantuntija Pilvi Kallio-Meriläinen, p. 040 315 3737
Maahanmuuttotyön erityisasiantuntija Arja Loima, p. 040 315 2075
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi