A

Avoin varhaiskasvatus

Järvenpäässä on alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarjolla monenlaista toimintaa. Kaupungin järjestämänä Perhekeskus Maahisessa sekä Järvenpään seurakunnan ja Mannerheimin lastensuojeluliiton järjestämänä omissa toimipisteissään.

Perhekeskus Maahisessa, Jampan Naavatiellä, lapsiperheet voivat tavata ystäviään ja toisia lapsiperheitä piha-alueella ja sisätiloissa. Halutessaan perheet voivat osallistua monenlaiseen järjestettyyn toimintaan. Maahisessa toimii muskari sekä ohjattuna toimintana Nalliaiset alle 1-vuotiaiden lasten perheille ja Taaperot 1-2 -vuotiaiden lasten perheille. Perhekeskus Maahisen kautta voi hakea paikkaa 3-5-vuotiaalle lapselle varhaiskasvatuskerhoista, joita on Jampan lisäksi Mankalan koulun piharakennuksessa ja Wärtsilänkadulla Arkissa. Keskustassa Juhani Ahon puistossa perheiden on mahdollista ulkoilla ja ohjaaja on paikalla leikkipuiston aukioloaikana.

Järvenpään seurakunta järjestää muun muassa äiti- ja lapsi -kerhoja toimipisteissään eri puolilla Järvenpäätä. Seurakunnalla on myös päiväkerhotoimintaa yli 3-vuotiaille lapsille.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvenpään paikallisyhdistyksen monipuoliseen tarjontaan sisältyy esimerkiksi Isä-lapsi -toimintaPerhekeskus Keltasirkun oma toiminta sekä perhekahvilat.

Avoimet varhaiskasvatuspalvelut on tarkoitettu kaikille ja erityisesti kotona hoidossa oleville lapsille.