A

Avoin kudonta Järvenpään Opistossa

Oletko haaveillut uudesta matosta tai pehmeästä torkkupeitosta? Opiston kudontatilassa (Kansakoulunkatu 1, ovi C) pääset kutomaan valmiisiin loimiin tai voit vuokrata kangaspuut ja luoda itse omat loimet.

Mitä avoin kudonta tarkoittaa? 

Avoin kudonta tarkoittaa sitä, että kangaspuut ovat opiskelijoiden käytössä päivittäin päivämaksua vastaan. Kudonnan ohjaaja opettaa, auttaa ja opastaa kudonnassa ohjausaikoina kolmena päivänä viikossa. Ohjausaikojen välillä opiskelijat voivat kutoa itsenäisesti. Tiloihin pääsee avaimella, jonka kutojat lunastavat kudonnanohjaajalta panttia vastaan. Kutojat voivat kutoa valmiisiin loimiin, jolloin päivämaksun lisäksi maksetaan loimista materiaalimaksu. On myös mahdollista luoda omat loimet.

Mitä kudontasalissa voi kutoa?

Mattoja on aina kudottavissa, eri sidoksilla ja väreillä, jopa 180cm leveänä. Loimia rakennetaan toiveiden mukaan niin sisustustekstiileihin, asusteisiin kuin vaatetuskankaisiin, kangaspuita löytyy 13 kappaletta. Nopeimmat kudontatyöt valmistuvat yhdessä illassa, isompitöisiin saa varata enemmän aikaa ja sitä varten voi lunastaa 10 kerran kortin. Kudottavia malleja löytyy helpoista haastaviin.

Kankaan rakentamista voi halutessaan opiskella osallistumalla yhteisloimien rakentamiseen. Voit myös suunnitella ja rakentaa oman loimen ohjaajan opastuksella. Jos sinulla on puut kotonasi, voit tilata loimen luotuna tai ohjaajan auttamaan työvaiheissa. Luomapuut ovat käytettävissä päivämaksua vastaan, jos haluat tulla luomaan oman loimen.

Kutomossa on myös ompelukone ja saumuri, töiden viimeistelyyn tai muihin pieniin ompelutöihin.

Kudonnan blogista, www.kudontatila.blogspot.fi, löydät ajantasaiset tiedot kudottavissa olevista loimista, samoin kuin muita vinkkejä kudontaan.

Paljonko kutominen maksaa?

Kudontamaksu on 6 €/päivä, voit ostaa myös 10 kerran kortin hintaan 50 € tai 20 kerran kortin hintaan 80 €.  Kudontamaksu lasketaan ajalta jolloin puut ovat varattuna työhösi, aloituspäivästä työn valmistumiseen. Lisäksi maksat materiaaleista käytön mukaan. Kudontatilassa on myös jonkin verran lankoja myynnissä ja voit tilata lankoja ohjaajan kautta. Ohjaaja auttaa tarvittaessa laskemaan materiaalin menekin ja hinnan. Kutoa voi myös kierrätysmateriaalista (räsymättoja esimerkiksi), jolloin materiaalin hinta on edullinen.

Milloin voin aloittaa?

Ota yhteyttä kudonnan ohjaajaan ja sovi aloituspäivä. Aloittaa voit heti, missä vaiheessa lukukautta tahansa, kunhan kangaspuissa on tilaa. Ohjaaja on paikalla:  maanantaisin klo 16-20, torstaisin klo 9-13 ja perjantaisin klo 13-17. Voit kutoa myös muina aikoina (päivittäin klo 7-21.30). Tervetuloa tutustumaan kudontatilaan ohjausaikoina!

Varaa kudonta-aika etukäteen ohjaajalta, p. 040 315 2271, sähköposti: kudonta@jarvenpaa.fi. Blogista löydät ajankohtaista tietoa: www.kudontatila.blogspot.fi.

Tervetuloa kutomaan! 

Kudonnanohjaaja: Tekstiiliartesaani Hanna-Kaisa Varpio-Tikka

Paikka: JÄRVENPÄÄN OPISTO /Kudontatila, Kansakoulunkatu 1 C-ovi, 04400 Järvenpää

Ohjausaika:      maanantaisin klo 16-20, torstaisin klo 9-13 ja perjantaisin klo 13-17

Syyslukukausi:   14.9.-27.11.2020     

Kevätlukukausi:    1.1.-19.3.2021    

Kurssimaksu: 6,00 € /päivä, 10 kerran kortti 50 e tai 20 kerran kortti 80 e.