A

Alle 3-vuotiaat

Liikuntatehtäviä alle 3-vuotiaille

Eri tavoin liikkuminen

Osaatko hiipiä kuin tonttu tai tallustaa kuin karhu? Kokeile liikkua eri tavoilla itse suunnittelemasi reitti.
Eri tavoin liikkuminen: kuvatuki (pdf 142 kt)

Perhepyramidi

Kokeilkaa tehdä erilaisia pyramideja, joissa on mukana koko perhe. Saatteko tehtyä pyramidin siten, että jokaisella osuu lattiaan yksi jalka? Tai pystyttekö rakentamaan pyramidin, jonka yks jäsen ei koske lattiaan lainkaan?

Temppurata ja tunneleita

Hyödyntäkää erilaisia materiaaleja ja välineitä, joita kotoanne löytyy, ja rakentakaa temppurata. Voiko keittiön tuoleista tai sohvatyynyistä tehdä tunnelin? Mitä pitkin olisi mahdollista tasapainoilla?

Puuhippa

Lähde leikkimään puuhippaa perheesi kanssa pihalle, puistoon tai metsään. Valitkaa ensin leikkialue ja päättäkää, kuka on ensimmäinen hippa. Hippa yrittää saada muita leikkijöitä kiinni, puuta halaamalla on turvassa. Laske turvassa viiteen ja lähde taas liikkeelle.

Kevään merkkien bongailu

Lähde perheesi kanssa pyörä- tai kävelylenkille lähimaastoon. Tarkkaile ympäristöäsi, ojan varsia, pensaita ja puiden latvoja. Löydätkö kevään merkkejä? Kuuletko puron solinaa tai linnun laulua? Näetkö ilmassa jotakin lentävää? Mönkiikö maassa jotakin? Vilahtiko pensaassa jotain pörröistä? Pilkottaako oksalla jotain vihreää? Mitä erilaisia värejä huomaat talven jälkeen heräävässä luonnossa? Kutittaako nenää jokin tuoksu tai haju?

Patsaan veistäjä

Valitkaa ensin, kuka on veistäjä. Patsaita voi olla yksi tai useampia. Veistäjän tehtävä on muotoilla patsaita erilaisiin asentoihin yksittäin tai yhdessä. Vaihtakaa osia esim. kolmen taideteoksen jälkeen.

Huvipuistosilmulaatio

Linkistä kotiin ideaa yhteiseen huvipuistosimulaatioon: https://www.youtube.com/watch?v=fh_zAo7a2tw 

Ruokakasvatus

Aikuisen kanssa

Ota lapsi mukaan ruoan valmistukseen tai leipomiseen. Esimerkiksi pöydän kattaminen ja esille laittaminen onnistuu hyvin jo 3-vuotiaasta alkaen. Lapsen omatoimisuutta voi vahvistaa maidon kaatamisella itse ja leivän voitelemisen harjoittelemisella.

Esikoululaisten ja nuorempienkin kanssa voi harjoitella esimerkiksi tekemään salaattia sekä pilkkomaan helppoja hedelmiä ja vihanneksia. Muistakaa hyvä käsihygienia aina ruokaa valmistaessa.

Tähtisilmän hevipotti